Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пу ер - китайський постферментірованний чай родом з провінції Юннань.
Цей чай з певною витримкою, чим вона більша, тим пу ер вважається краще.
Згодом якість пу ера стає тільки краще, на відміну від інших видів чаю, які, як правило, з часом втрачають свою користь і смак.
Шу пуер - виготовляється традиційним способом і витримується тривалий час (не менше 6 місяців).
Таким чином, чай проходить пост-ферментацію традиційним способом.
Причому витримка пуеру традиційним способом проходить у відносно сухих приміщеннях з використанням різних старовинних рецептів.
Цієї порції достатньо на чайник 600 мл, або на велику чашку, для тих , хто любить міцніший напій.
Заварювання: Як і будь-який чай - пуер вимагає витримки стандартних доз, і дотримання декількох правил заварювання.
В середньому закладають 6 г на 150 мл гарячої води.
Промивання проводиться дуже швидко, киплячою водою, таким чином, досягається видалення пилу і дезінфекція.
За часом настоювання можливі варіанти, коли цей чай заварюється по 2-3 хвилини - 2-3 рази
Настій – темно-бурштинового кольору.
Аромат – деревно-димний, осіннього вологого листя, земельний з нотками смажених горіхів та сушеної груші.
Смак – злегка солодкуватий, з нотками деревної кори, лісового горіха та чорносливу.
При першому заварюванні настій може бути трохи терпкуватим, але з кожною наступною заваркою смак буде розкриватися м'якшими нотками, а аромат більш насиченим.
Вага листочка 8 грам
Рік пресування 2020