Кількість
|
Вартість
|
||
|
Синоніми: Матча, Маття, Порошковий чай
Аромат: яскравий, свіжий, трав'янистий.
Смак: насичений, освіжаючий, солодкуватий, трав'янистий.
Післясмак: тривалий, освіжаючий, солодкуватий.
Колір настою: зелений.
Дія: тонізує, заряджає енергією.
Увага! Характеристики чаю описані вище - це суб'єктивна думка та відчуття наших ті-тестерів. Для кожної людини наш чай відкриває свій дивовижний світ відчуттів та смаків.
Матча - японський зелений чай, розтертий в порошок.
За 20 днів до збору чайного листа кущі затінюють, щоб уникнути попадання прямих сонячних променів. Завдяки цьому в чаї підвищується рівень теаніна, а чайний лист зберігає яскравий зелений колір.
У Матча антиоксидантів EGCG в 137 разів більше, ніж в звичайних сортах зеленого чаю. Кращі ранні сорти матча мають яскравий насичений аромат і солодкий смак. Пізніші і бюджетні сорти використовують в кондитерських цілях, додаючи в морозиво, випічку, напої.
Як заварювати чай Матча
Приготувати чай матчу можна двома способами: міцний (Койтя) і слабкий (Усутя).
Приготування койтя
У прогрітий сухий посуд засипають 4 грами порошку матча на 50 мл теплої води (60-70оС). Енергійними рухами суміш перемішують, отримуючи густий і тягучий напій із солодко - терпким смаком.
Койтя - традиційний спосіб приготування матчу в чайній церемонії.
Приготування усутя
Суміш з 2 грам чайного порошку і 80 мл теплої води (60-70оС) збивають вінчиком, поки не розіб'ються грудочки. Чай виходить терпкуватим з насиченим зеленим кольором і негустий консистенцією.
В обох випадках матчу п'ють разом з заваркою, що підсилює корисні властивості цього чаю.
Корисні властивості матча
Матча містить величезну кількість вітамінів, мікроелементів і інших корисних речовин. Вона підвищує імунітет, поліпшує роботу мозку, уповільнює процес старіння організму. Є хорошою профілактикою серцево - судинних захворювань, знижує рівень холестерину в крові. Запобігає появі каменів в нирках і жовчному міхурі. Чай матча один з найсильніших антиоксидантів в природі.
Приємних чаювань!