Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ганпаудер (Gunpowder) – китайський зелений чай із провінції Чжецзян, що знаходиться на південно-східному узбережжі Китаю. З англійської означає «порох», при обробці листя скручуються впоперек, у маленькі кульки, які стають схожими на порох. Заварювати такий чай рекомендується в прозорому посуді, щоб бачити, як зелене листя, розкриваючись з гранул, повністю наповнює вашу чашку.
Властивості чаю Ган Паудер
Зелений китайський чай Gunpowder при заварюванні має жовто-зелений колір настою зі свіжим трав’яним ароматом. На смак – гіркуватий, насичений та трав’яний з легкою терпкістю та квітково-медовим післясмаком. Чай Ганпаудер має освіжаючу дію, підвищує розумову діяльність та бадьорить.
Як заварювати зелений чай Gunpowder
- Використовуйте очищену бутильовану воду. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат зеленого чаю можуть бути зіпсовані.
- Обполосніть заварник окропом.
- Для приготування напою середньої міцності насипте в щойно прогрітий окропом заварник сухий чай, виходячи з пропорції близько 3-4 г чаю на 0,5 л води.
- Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсніть. Відкрийте заварник і насолодіться ароматом прогрітого сухого чаю.
- Тепер чай готовий до заварювання. Для заварювання використовуйте воду з температурою 60-70°С. Для укріплення цього змішуйте з кип’яченою водою кімнатної температури з розрахунку 2:1 в окремій посудині. Залийте отриману воду в прогрітий заварник з чаєм.
- Час заварювання - 5-10 хв. Після закінчення максимум 10 хвилин розлийте напій із заварника в чашки або перелийте його в окремий посуд. Чай можна заварювати 2-3 рази.
- Ні в якому разі не заварюйте зелений чай окропом – м'який смак і багатий аромат чаю будуть назавжди загублені.
Приємних чаювань!