Кількість
|
Вартість
|
||
|
Синоніми: Бай Мао Хоу, біловолоса мавпа з жасмином
Аромат: густий, солодкуватий, з нотками свіжої зелені.
Смак: свіжий, багатий, насичений, трав'яний.
Післясмак: легкий, ароматний.
Колір настою: смарагдовий.
Дія: бадьорить, підвищує розумову і фізичну активність.
Увага! Характеристики чаю описані вище - це суб'єктивна думка та відчуття наших ті-тестерів. Для кожної людини наш чай відкриває свій дивовижний світ відчуттів та смаків.
Бай Мао Хоу виробляється на півночі провінції Фуцзян. З китайського перекладається як біловолоса мавпа.
Листя Бай Мао Хоу формою нагадують хвостик мавпи і завдяки молодим листочкам на яких є пухнасті ворсинки білого кольору.
Чай виготовляють тільки з двох верхніх листочків і бруньки. Після збору чайного листя і бруньок їх підвялюють на свіжому повітрі. Це дозволяє усунути дубильні речовини, які містяться в чаї та прибрати з нього терпкість і гіркоту.
Як заварювати зелений чай
1. Використовуйте очищену бутильовану воду. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат білого чаю можуть бути зіпсовані.
2. Обполосніть заварник окропом.
3. Для приготування напою середньої міцності насипте в тільки що прогрітий окропом заварник сухий чай виходячи з пропорції близько 3-4 г. сухого чаю на 0,5 л води.
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте заварник і насолодитеся ароматом прогрітого сухого чаю.
5. Тепер чай готовий до заварювання. Для заварювання використовуйте воду з температурою 60-70оС. Для цього окріп змішайте з кип'яченою водою кімнатної температури з розрахунку 2: 1 в окремій посудині. Залийте отриману воду в прогрітий заварник з чаєм.
6. Час настоювання - 5-10 хв. Після закінчення максимум 10 хвилин розлийте напій з заварника по чашках або перелийте його в окремий посуд. Чай можна заварювати 2-3 рази.
7. Ні в якому разі не заварюйте білий чай окропом - м'який смак і багатий аромат чаю будуть назавжди загублені.
Приємних чаювань!