Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мате – це напій із сушеного листя парагвайського падуба, близького родича китайського кудіна.
Парагвайський чай, який з давніх часів вживали індіанці Південної Америки.
Мате – напій тонізуючий. У ньому міститься до 1,8% кофеїну (деякі фахівці називають його матеїном, за аналогією з чайним кофеїном – теїном). Матеїн – стимулятор як фізичної, і психічної активності людини, причому м'якого дії і викликає звикання. Крім того, мате вважається за корисний засіб для нормалізації сну. На думку американських фахівців, парагвайський чай значно знижує прояви депресій, неврозів, тривожних синдромів, регулює цикл сну. Багато вчених відзначають імуностимулюючий ефект напою і навіть наполягають на його вживанні мешканцями великих міст.
У маті високий вміст вітамінів. Вітамін А допомагає при інфекційних захворюваннях, вітаміни групи B потрібні для правильного обміну речовин та нормальної роботи нервової системи. Також мате містить алкалоїди, антиоксиданти та безліч мікроелементів.
Придбати цей чай можна в нашому інтернет-магазині, або зателефонувавши за телефоном (098) 084-04-72.
Доставка в м.Київ та по Україні. Також можна замовити чай поштою.
Як заварювати
1. Насипати на 2/3 ємності для заварювання сировиною.
2. Накрити та потрясти, щоб листочки ущільнилися.
3. Нахилити посудину горизонтально та поставити бомбіллю.
4. Повернути калабас вертикально та налити трохи води, її температура має бути близько 40°.
5. Дати вбратися волозі 2 хвилини, долити води 60-80 ° до рівня заварки, але не закривати її.
6. Заварену рідину випивати відразу, заливати наступну і пити, не настоюючи.
7. Процедуру протоки повторюють до 15 разів.
Такий спосіб приготування дозволяє отримати до 80% корисних речовин, а просте заварювання ефективно лише на 30%.
Також можна заварити звичнішим для нас способом. Для приготування можна користуватися іншим посудом із кераміки або скла. Підійде, наприклад, френч-прес. Пропорція береться з розрахунку 10 г заварки на 100 мл рідини, заливається водою 80 ° і настоюється трохи більше хвилини. Повторювати процедуру можна до трьох разів.
Приємних чаювань!