Кількість
|
Вартість
|
||
|
Назва Цзю Цюй Хун Мей перекладається як Червона слива з струмка дев'яти поворотів, або простіше - Червона слива. Через спорідненості з Сиху Лун Цзін (сировина схожа, але обробка інша) зустрічається назва Червоний чай
колодязя дракона. Яскравий, підкуповує п'янким характером, врізається в пам'ять і не набридає навіть після сотні чаювань.
Цей чай виготовляють вихідці з Уїшань, які в 70-ті вимушено переселилися в селища неподалік від Ханчжоу з провінції Фуцзянь, прихопивши з собою тонкощі чайного мистецтва. Зараз технологію виготовлення Цзю
Цюй Хун Мей вважають нематеріальним народним надбанням, що підтверджено офіційно і впливає на популярність сорту - вона продовжує зростати.
Чорний китайський чай чудовий як з цукром, так і без нього. Він є також прекрасним доповненням до будь-яких десертів.
Купити чай Цзю Цюй Хун Мей можна в нашому інтернет-магазині або зателефонувавши за телефоном (098) 084-04-72.
Доставка в м.Київ та по Україні. Також можна замовити чорний чай поштою.
Як заварювати червоний (чорний) чай
1. Використовуйте очищену бутильовану воду. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат білого чаю можуть бути зіпсовані.
2. Використовуйте заварник обсягом не більше 200 мл, а краще 100-150 мл. Обполосніть заварник окропом.
3. Для приготування напою середньої міцності насипте в тільки що прогрітий окропом заварник чай. Заповніть чаєм 1/3 обсягу заварника (якщо обсяг заварника 100 мл) або 1/5 об'єму заварника (якщо обсяг заварника 200 мл).
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте кришку і насолодитеся ароматом прогрітого сухого чаю. Це просто фантастика!
5. Для заварювання використовуйте окріп з температурою 85-90оС. Залийте воду в прогрітий заварник з чаєм і тут же вилийте її.
6. Знову кілька разів (а краще 5-10 разів) струсіть заварник. Відкрийте кришку - простір навколо Вас наповниться чарівним ароматом цього чудового чаю. Тепер чай готовий до заварювання.
7. Залийте воду в заварник.
8.Час настоювання - близько 3 хвилин. Після закінчення цього часу перелийте напій з заварника в Ча Хай. Перелийте чай з Ча Хая в маленькі чашечки. Відкрийте заварник і насолодитеся ароматом чайного листя - він уже не такий, як був до заварювання (аромат буде змінюватися з кожним заварюванням).
9. Тепер - не поспішаючи - можна почати пити першу заварку. Пробуючи, маленькими ковточками.
10. Цей чай таким чином можна заварювати декілька разів. При цьому смак, аромат і післясмак кожної нової порції різні. Спробуйте заварити його таким чином, і буде нестерпно складно відмовити собі в такому задоволенні надалі. А якщо таку міні-церемонію провести для друзів - ніхто не залишиться байдужим!
11. Цей чай найбільш приємний і корисний, якщо пити його теплим, не даючи йому охолонути.
Приємних чаювань!