Кількість
|
Вартість
|
||
|
Назва Цзинь Ло перекладається як золоті спіралі, або золоті локони.
З усіх Дянь Хунів це найдорожчий чай, тому що виготовляється тільки з весняних верхніх чайних бруньок, скручених в витончені золоті спіральки. Золотистий колір чай набуває в процесі ферментації. А вона у нього досить висока - 45-50%.
Чорний чай, вирощений в прекрасному місці, "вбирає" в себе його особливі властивості.
Китайський чорний чай, вирощений на своїй історичній батьківщині - в провінції Юньнань (Китай), набуває характерні для Юньнаньських чаїв особливі, вишукані квітково-фруктові нотки. Крім того, "Цзинь Ло" також є прекрасним напоєм після їжі, як і класичний "Кімун".
Чорний китайський чай чудовий як з цукром, так і без нього. Він є також прекрасним доповненням до будь-яких десертів.
Доставка в м.Київ та по Україні. Також можна замовити чорний чай з Юньнані поштою.
Як заварювати червоний (чорний) чай
1. Використовуйте очищену бутильовану воду. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат білого чаю можуть бути зіпсовані.
2. Використовуйте заварник обсягом не більше 200 мл, а краще 100-150 мл. Обполосніть заварник окропом.
3. Для приготування напою середньої міцності насипте в тільки що прогрітий окропом заварник чай. Заповніть чаєм 1/3 обсягу заварника (якщо обсяг заварника 100 мл) або 1/5 об'єму заварника (якщо обсяг заварника 200 мл).
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте кришку і насолодитеся ароматом прогрітого сухого чаю. Це просто фантастика!
5. Для заварювання використовуйте окріп з температурою 85-90оС. Залийте воду в прогрітий заварник з чаєм і тут же вилийте її.
6. Знову кілька разів (а краще 5-10 разів) струсіть заварник. Відкрийте кришку - простір навколо Вас наповниться чарівним ароматом цього чудового чаю. Тепер чай готовий до заварювання.
7. Залийте воду в заварник.
8.Час настоювання - близько 3 хвилин. Після закінчення цього часу перелийте напій з заварника в Ча Хай. Перелийте чай з Ча Хая в маленькі чашечки. Відкрийте заварник і насолодитеся ароматом чайного листя - він уже не такий, як був до заварювання (аромат буде змінюватися з кожним заварюванням).
9. Тепер - не поспішаючи - можна почати пити першу заварку. Пробуючи, маленькими ковточками.
10. Цей чай таким чином можна заварювати декілька разів. При цьому смак, аромат і післясмак кожної нової порції різні. Спробуйте заварити його таким чином, і буде нестерпно складно відмовити собі в такому задоволенні надалі. А якщо таку міні-церемонію провести для друзів - ніхто не залишиться байдужим!
11. Цей чай найбільш приємний і корисний, якщо пити його теплим, не даючи йому охолонути.
Приємних чаювань!