Кількість
|
Вартість
|
||
|
Аромат: яскравий, солодкий аромат весняних квітів в листяному лісі.
Смак: солодкуватий, м'який, повний, трав'янистий.
Післясмак: тривалий, освіжаючий, солодкуватий.
Колір настою: світло-зелений.
Дія: освіжає, тонізує, покращує настрій.
Увага! Характеристики чаю описані вище - це суб'єктивна думка та відчуття наших ті-тестерів. Для кожної людини наш чай відкриває свій дивовижний світ відчуттів та смаків.
Маоцзян є одним з найвідоміших чаїв Піднебесної. Він цінується гурманами за освіжаючий смак і приємний аромат. Історія цього чаю дуже давня. У 1987 році в окрузі Сіньян - тільки тут і виробляють чай Маоцзян - в древніх гробницях був знайдений чай, датований 875 роком до н.е. Після відкриття чаю на півдні, стародавні китайці згодом поступово починали вирощувати чай в північних провінціях Китаю. Округ Сіньян (провінція Хенань) є одним з найбільш північних регіонів вирощування чаю.
Чайні плантації знаходяться високо в горах, серед густих лісів. Погода тут чітко ділиться на чотири пори року, і навесні, через велику різницю денних і нічних температур, чайні плантації майже завжди вкриті густими туманами. Маоцзян має яскравий аромат - це справжній дар Природи, дбайливо зібраний умілими руками чайних майстрів. Для виробництва 500 г чаю Маоцзян необхідні зібрати 50 тис. Дрібних чайних тіпсів - бруньок, що ще не розкрилися.
Цей чай зібраний в першій декаді квітня.
Придбати свіжий зелений чай можна в нашому інтернет-магазині, або зателефонувавши за телефоном (098) 084-04-72.
Доставка в м.Київ та по Україні. Також можна замовити чай поштою.
Як заварювати зелений чай
1. Використовуйте очищену бутильовану воду. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат білого чаю можуть бути зіпсовані.
2. Обполосніть заварник окропом.
3. Для приготування напою середньої міцності насипте в тільки що прогрітий окропом заварник сухий чай виходячи з пропорції близько 3-4 г. сухого чаю на 0,5 л води.
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте заварник і насолодитеся ароматом прогрітого сухого чаю.
5. Тепер чай готовий до заварювання. Для заварювання використовуйте воду з температурою 60-70оС. Для цього окріп змішайте з кип'яченою водою кімнатної температури з розрахунку 2: 1 в окремій посудині. Залийте отриману воду в прогрітий заварник з чаєм.
6. Час настоювання - 5-10 хв. Після закінчення максимум 10 хвилин розлийте напій з заварника по чашках або перелийте його в окремий посуд. Чай можна заварювати 2-3 рази.
7. Ні в якому разі не заварюйте білий чай окропом - м'який смак і багатий аромат чаю будуть назавжди загублені.
Приємних чаювань!