Кількість
|
Вартість
|
||
|
Синоніми: Дахунпао, Да Хун Пао, Великий Червоний Халат, Чай Червоний Халат
Аромат: солодкий, яскравий, багатий, фантазійний.
Смак: насичений, міцний, але без зайвої терпкості.
Післясмак: приємний, яскравий, багатий.
Колір настою: бурштиновий.
Дія: наповнює радістю і спокоєм, надихає, дарує душі крила.
Увага! Характеристики чаю описані вище - це суб'єктивна думка та відчуття наших ті-тестерів. Для кожної людини наш чай відкриває свій дивовижний світ відчуттів та смаків.
Історія відкриття чаю Да Хун Пао
За часів династії Мін (XIV-XVII ст.) Мати імператора була вилікувана чаєм з кущів, що росли в горах Уі. За наказом імператора ці кущі були покриті великими червоними імператорськими халатами.
З тих пір чай Да Хун Пао - що в перекладі означає Великий Червоний Халат - вирощують на схилах гір Уі, і походить він від тих самих кущів, покритих імператорськими червоними халатами. Чотири легендарних куща чаю Да Хун Пао ростуть там і сьогодні - їх щорічно відвідують сотні тисяч туристів.
Чай Червоний Халат вважається одним з еталонів улунський чаїв. Це, напевно, одна з "чайних" візиток Китаю. Технологія виробництва Да Хун Пао визнана китайським урядом як національне надбання. Про це чаї ходить чимало легенд і міфів.
Навколо Да Хун Пао крутиться безліч питань - наприклад, про його "галюциногенних ефекти" або про те, яка висока у Да Хун Пао ціна, що вимірюється в тисячах доларів за кілограм.
Як заварювати чай Да Хун Пао
1. Використовуйте очищену бутильовану воду. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат білого чаю можуть бути зіпсовані.
2. Обполосніть заварник окропом.
3. Для приготування напою середньої міцності насипте в тільки що прогрітий окропом заварник сухий чай виходячи з пропорції близько 3-4 г. сухого чаю на 0,5 л води.
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте заварник і насолодитеся ароматом прогрітого сухого чаю.
5. Тепер чай готовий до заварювання. Для заварювання використовуйте воду з температурою 90-95оС.
6. Час настоювання - 3-5 хв. Перелийте чай в окремий посуд. Чай можна заварювати 3-5 разів.
7. Найкращий спосіб заварювання улунів - чайна церемонія Гунфу Ча, або чаювання Пін Ча.
Приємних чаювань!