0
0

Ходзіча

Відгуки:
(0)
  • Наявність: Нет в наличии
230.00грн.
  • Огляд товару
  • Відгуки (0)
  • Питання (0)

Синоніми: Ходзича, ходзітя, Кага боча,Houjicha

Аромат: яскравий, з горіховими нотками

Смак: насичений, оксамитовий, з солодкими горіховими нотками
Післясмак: тривалий, ніжний і теплий
Колір настою: світло коричневий
Дія: бадьорить, підвищує настрій
Увага!  Характеристики чаю описані вище - це суб'єктивна думка та відчуття наших ті-тестерів. Для кожної людини наш чай відкриває свій дивовижний світ відчуттів та смаків.

У перекладі з японської Ходзіча означає "смажений чай". Завдяки обсмажування зелений чай набуває коричневий колір і характерний тільки для цього виду чаю аромат і смак.
Ходзіча виготовляють із сорту банча, хоча він так само може бути зроблений на основі сенча або кукіча. Основою процесу є обсмажування температурою близько 200 градусів Цельсія, з наступним швидким охолодженням.
Цей процес знижує содерханіе катехінів і кофеїну в листі. Ходзіча - це м'який чай, який легко п'ється і має дуже мало кофеїну і катехина які є основними джерелами терпкості і гіркоти в чаї. Завдяки цим властивостям ходзіча можуть без обмежень пити діти, люди похилого віку і вагітні жінки.
Ходзіча містить дуже мало кофеїну, тому його можна пити в будь-який час доби.

Як заварювати чай Ходзіча
1. Використовуйте очищену бутильовану воду. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат  чаю можуть бути зіпсовані.
2. Обполосніть заварник окропом.
3. Для приготування напою середньої міцності насипте в тільки що прогрітий окропом заварник сухий чай виходячи з пропорції близько 1-2 ч. ложки сухого чаю без гірки на 0,5 л води.
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте заварник і насолодитеся ароматом прогрітого сухого чаю.
5. Тепер чай готовий до заварювання. Для заварювання використовуйте воду з температурою 60-70оС. Для цього окріп змішайте з кип'яченою водою кімнатної температури з розрахунку 2: 1 в окремій посудині. Залийте отриману воду в прогрітий заварник з чаєм.
6. Час настоювання - 5-10 хв. Після закінчення максимум 10 хвилин розлийте напій з заварника по чашках або перелийте його в окремий посуд.
Приємних чаювань!

Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Питання (0)

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.