Пін Ча - заварювання чаю методом

 Пін Ча - заварювання чаю методом

Пін Ча в перекладі з китайської означає "куштування чаю". Це, по суті, спрощена чайна церемонія, яка ідеально підходить для чаювання вдома, на природа або на дачі в колі друзів. Цей спосіб чаювання створює ідеальну атмосферу для невимушеного дружнього спілкування. Пін Ча також може бути варіантом видовищною і ефектною подачі чаю в ресторані.

Необхідний посуд: гайвань, ча-хай, чайник об'ємом 500-1000 мл на свічці (або термос), піали по 50-80 мл.

Подивіться цей невеликий презентаційний фільм про Пін Ча, який ми відзняли для власників ресторанів - він наочно демонструє атмосферу Пін Ча!

Пін Ча складається з двох основних етапів.

Перший етап Пін Ча - знайомство з чаєм

Для проведення першого етапу Пін Ча бажано запросити людину, що має досвід, в той же час при бажанні можна спробувати провести його без будь-якої попередньої підготовки. При проведенні Пін Ча найбільш важливим є не підготовка, а бажання і вміння отримувати задоволення від чаю - його аромату, смаку, післясмаку. Прислухайтеся до чаю - він сам вам підкаже, як потрібно робити.

Перший етап Пін Ча включає в себе знайомство з чаєм, прогрівання посуду, прогрівання чаю і його перший заварювання. Тривалість першого етапу - близько 5 хвилин.


Добірний чай ТМ tea-art подібний колекційному вину. Такий чай краще заварювати особливим чином. Чай виноситься в сухому, незаварених вигляді, демонструється гостям і тільки після цього заварюється. Справжній високогірний чай Скарби Піднебесної має яскравий і виключно приємним ароматом. Поки чай перебуває в сухому вигляді, цей аромат майже непомітний. Він розкривається у всій своїй величі при прогріванні чаю.

Спочатку чай насипають в попередньо прогріту окропом гайвань, накривають її кришкою і струшують кілька разів. Чай прогрівається в сухому вигляді. Потім кришку гайвані відкривають і насолоджуються ароматом сухого і прогрітого чаю, передаючи гайвань один одному. Перед першим заварюванням чай промивати гарячою водою і тут же зливають її. Тепер чай прогрітий і зволожений - він готовий до заварювання. Не поспішайте, однак, заварювати його - відкрийте гайвань і насолодитеся розкрилися ароматом чаю! Це справжнє блаженство!

Далі заваріть чай, заливши в гайвань воду і накрийте її кришкою. Зачекайте 15 секунд і перелийте чай в ча-хай. Ча-хай - це проміжний посуд. Розлийте чай з ча-Хая по піалах. Ча-хай необхідний для того, щоб чайний напій - а точніше буде сказати чайний нектар - був однаковим у всіх піалах.

Поки чай остигає в піалах, відкрийте гайвань і насолодитеся ароматом свіжозвареної чайного листя. Чарівний аромат чаю роспространяется навколо! Насолоджуйтеся їм по черзі, передаючи гайвань один одному. Відзначте, як цікаво перетворюється аромат чаю, окн як ніби грає з вами! Відчуйте аромат чаю, а також кришки гайвані - часом ці аромати абсолютно різні! Разом з тим, не дозволяйте чаю занадто довго бути відкритим - його аромат випаровується. Заваріть чай знову, і беріть піалу - саме час пізнати блаженство через смак чаю.

Тривалість першого і наступних 5-10 заварювань - близько 15 секунд. Потім вона поступово збільшується.

Основний етап Пін Ча - чаювання

З кожним наступним заварюванням аромат і смак приготованого чаю перетворюються. Піала за піалою, чай перетвориться. В процесі Пін Ча він живе, подібно квітам - і приносить задоволення для всієї компанії. Після того, як майстер зробив перше заварювання, він пропонує гостям самим спробувати заварити чай. Починається другий, основний етап чаювання. Його оптимальна тривалість - 30-40 хвилин.

Заварювання колекційного чаю "Скарби Піднебесної" у вишуканій і екзотичної посуді - це цікаво і захоплююче! Чаювання "Пін Ча" триває як мінімум 30 хвилин і створює неповторну атмосферу, що розташовує до дружнього спілкування.

Важливо, щоб перед чаюванням "Пін Ча" гості неодмінно були ситі, оскільки чай значно підвищує апетит. У той же час "Пін Ча", проведене через 10-15 хвилин після вишуканого обіду або вечері, допомагає добре його засвоїти.

Після чаювання у гостей залишається тривалий і приємний післясмак чаю. Вони буквально "просочуються" чайним духом, який дарує відчуття легкості і натхнення.

Приємних чаювань з чаєм Скарби Піднебесної!

tea-art.ua Posted by tea-art.ua


Products related to this article

Пиала Мини

Пиала Мини

Пиала Мини..

25.00 грн.

Набір для чаювання "Мінімалізм" TW-0003

Набір для чаювання "Мінімалізм" TW-0003

Набір для чаювання "Мінімалізм" TW-0003 складається з чайника (180мл.), двох піал і сумочки для збер..

900.00 грн.

Набір для церемонії "Міні"

Набір для церемонії "Міні"

У набір для церемонії "Міні" - входить гайвань (40мл.) і 6 піалочек  (15мл.) вони розташовуютьс..

200.00 грн. 330.00 грн.

Піала глина "Дракон", 45мл.

Піала глина "Дракон", 45мл.

Піала глина "Дракон", створена майстрами Тайваню, об'ємом 45мл. стане незамінним атрибутом для чаюва..

230.00 грн. 480.00 грн.