Смола Пуеру. Користь, ефект, особливості

 Смола Пуеру. Користь, ефект, особливості


Смола пуеру - чайний продукт, про який навіть в Китаї знають тільки самі спокушені, хоча виробляється Ча Гао (茶 膏) там з давніх часів. Вперше чайна паста (попередниця смоли пуеру) була виготовлена ​​в сьомому столітті нашої ери, за часів правління династії Тан. Незважаючи на стародавність походження і масу достоїнств, смола пуеру і до цього дня не надто поширена в Китаї.

Чому ж? Давайте спробуємо розібратися.


Причина в особливої ​​складності і трудомісткості виробництва, що, як наслідок, тягне за собою невелику кількість виробленого продукту і його чималу вартість.

Як виробляють

Почнемо з того, що для виробництва 1 кг смоли пуеру потрібно 70-100 кг чайного листя.

До того ж, не будь-якого чайного листя, а виключно з чайних дерев, вік яких перевищує 100 років. Тільки з таких дерев і отримують сировину для дорогого високоякісного пуеру.

Процес виготовлення вимагає не тільки вищого професіоналізму чайного майстра, але і безмежного терпіння, оскільки триває близько 24 годин і не повинен перериватися. Підготовлену чайну сировину підігрівають протягом доби в спеціальному котлі, щохвилини помішуючи, перевертаючи і контролюючи температуру нагрівання. Зазвичай в процесі задіяні не менше трьох майстрів, оскільки вони повинні змінювати один одного. Завдяки такій обробці всі корисні речовини, що знаходяться в чайному листі, естрагіруются і виходить такий собі "концентрат пуеру", в якому, відповідно, в десятки разів примножені його цілющі властивості.

Тонізуючий ефект смоли пуеру

Смолу пуеру можна назвати справжнім "концентратом енергії". Вплив напою у багато разів перевищує вплив звичайного пуеру, так що будьте обережні, не перестарайтеся. Майже всім любителям справжнього чаю знайоме приємне стан - "чайне сп'яніння". Так ось, Пуерні смола здатна викликати його значно швидше і яскравіше, сильніше за відчуттями. Багато що, звичайно залежить від Вашої індивідуальної сприйнятливості, але виходячи з нашого знайомства з цим чудодійним напоєм - ділимося власними відчуттями:

... перша піала умиротворяє і розслабляє

... друга гармонізує загальний емоційний стан, створює відчуття тепла і комфорту

... третя направляє думки в потрібне русло, сприяє прийняттю вірних рішень, спонукає до дії

... четверта - буквально змушує діяти, здійснювати прекрасні і мудрі вчинки, всидіти на місці просто неможливо, коли за спиною - крила! :-)


Зміна подібних чайних станів може, природно, варіюватися - все залежить від Ваших індивідуальних особливостей, способу заварювання і якості самого продукту. А може Ви відкриєте для себе що - то зовсім несподіване - хто знає ;-)



Користь для здоров'я


Смола пуеру є концентратом Пуерні листа, тому і всі її корисні властивості примножені. Пуер з давніх часів вважався чаєм молодості, краси і довголіття, завдяки його здатності чудово рятувати організм від токсинів і прискорювати метаболізм.

Окрім цього,

смола пуєру
• знижує артеріальний тиск

• зміцнює стінки судин

• знижує холестерин

• стабілізує рівень цукру в крові

• допомагає позбавитися від зайвої ваги

• нормалізує діяльність травної системи

• відмінна профілактика хвороб печінки та захворювань шлунка

• нейтралізує дію алкоголю, ефективно позбавляє від похмільного синдрому

• наповнює енергією, викликає прилив сил, знімає втому

• допомагає сконцентруватися, покращує реакцію і зір, стимулює мозкову активність

Як заварювати смолу пуеру

Гранули смоли пуеру зазвичай мають вагу близько 0,3 - 0,5 грама. Можна заварювати смолу пуеру декількома способами.

Якщо Ви віддаєте перевагу досить міцному чаю

1. Візьміть 6 гранул Пуерної смоли (3-4г) на чайник об'ємом 400-500 мл

2. Промийте заварник окропом

3. Залийте гранули очищеною водою 100 ° С

4. Наполягайте чай не менше 6-ти хвилин

5. Розмішайте чай ложечкою, переконайтеся, що смола повністю розчинилася

6. Розлийте по чашках і насолоджуйтеся

P.S. При такому способі заварювання дуже цікаво спостерігати сам процес розчинення смоли в окропі - спробуйте використовувати скляний чайник і не заливати гранули водою, а навпаки, помістити їх в уже налитий окріп. Чарівне видовище! :-)

Якщо Ви маєте в своєму розпорядженні достатній час і хочете насолоджуватися зміною чайних станів з кожної піалою

1. Всмола пуераам знадобиться чайник або гайвань невеликого обсягу - 100 - 200 мл (в залежності від кількості учасників чаювання)

2. Візьміть 2-3 гранули смоли пуеру і помістіть в прогрітий заварник.

3. Залийте чай фільтрованої водою 100 ° С

4. Три рази спокійно вдихніть і видихніть - це приблизно 20 секунд.

5. Розлийте чай по невеликих піалах.

6. Повторювати заварювання можна до повного розчинення смоли - близько 15 разів. Можна варіювати час заварювання - прислухайтеся до своїх відчуттів і спостерігайте зміну чайних станів - це дуже захоплюючий процес!

Смак і аромат

Смола пуеру в сухому вигляді іноді дає яскравий "Пуерний" аромат, але в цілому, приготований напій не схожий на пуер. Це абсолютно особливий чай, його складно з чим - або порівняти, абсолютно неповторний. Аромат густий, пряний і теплий, обволікаючий, солодкуватий ... викликає незрозумілі асоціації з дитинством і теплим затишним будинком. Смак - насичений, з несподіваними нотками кави або цикорію, м'який і несподівано оксамитовий, незважаючи на смолисто - чорний колір настою. Залишає приємне солодкувате післясмак і незабутні відчуття.


У який час доби краще пити смолу пуеру

У будь-яке. Чай, випитий з ранку, зарядить енергією на весь день, направить думки в потрібне русло, допоможе в прийнятті правильних рішень. Випитий в післяобідній час - зніме сонливість від прийнятої їжі, надихне, посприяє активного продовження діяльності до вечора. Перед сном - зніме втому, розслабить, позбавить від скупчився напруги, налаштує на приємну бесіду з сім'єю або друзями і принесе солодкі сновидіння.


Купити смолу пуеру  в Києві можна в нашому чайному салоні Скарби Піднебесної. Тел. 095 202 84 03

Також можна замовити чай поштою  зателефонувавши за телефоном (066) 280-64-23.

Приємних чаювань з Скарби Піднебесної!

tea-art.ua Posted by tea-art.ua


Products related to this article

Смола Шу Пу-еру, "Ча Гао", брік

Смола Шу Пу-еру, "Ча Гао", брік

Аромат: густий, пряний та теплийСмак: оксамитовий, м'який, з деревними ноткамиПіслясмак: солодкувати..

15.00 грн.

Смола Шу Пу-еру 2007р., "Ча Гао", брік

Смола Шу Пу-еру 2007р., "Ча Гао", брік

Аромат: густий, пряний та теплийСмак: оксамитовий, м'який, з деревними ноткамиПіслясмак: солодкувати..

11.00 грн.

Ча Гао, смола Шен Пу-еру

Ча Гао, смола Шен Пу-еру

Аромат: густий, пряний та теплийСмак: оксамитовий, м'який, з деревними ноткамиПіслясмак: солодкувати..

40.00 грн.