Японський чай Ґьокуро

Японський чай Ґьокуро

Ґьокуро - зелений чай в Японії, що в перекладі означає дорогоцінна або перлова крапля. Він відноситься до елітних високоякісних чаїв.

В процесі виробництва використовують багато ручної праці, тому його вартість висока. Теанін, який міститься в продукті, робить його дуже корисним і смачним. Користується великою популярністю серед любителів чаю.

Виробництво

Чайні плантації ґьокуро ростуть в Японії. Відмінною особливістю зеленого чаю є те, що його виготовляють з кущів, які посадили ще в дев'ятнадцятому столітті. З приходом весни починається збір врожаю у японської гори Хейдзан.

Такі зелені чаї як сенча, ґьокуро і тенча збирають з одних і тих же кущів. Ось тільки якісний зелений ґьокуро набагато дорожче, ніж сенча і має кращі смакові якості.

Перед тим, як зривати листя, за три тижні над ними створюють тінь, так вони наділяються цілющими властивостями. Наявність теаніна робить готовий настій солодким, а на сонці ця речовина зникає і чай стає гірким.

Для виробництва ґьокуро використовують тільки верхні листочки. Далі вони проходять процес пропарювання вологою з морської води водоростей.

Чай вбирає всі корисні мікроелементи, кальцій і йод. Потім листя скручують і висушують. Готові чаїнки японського ґьокуро схожі на голки їли .. Реалізують ґьокуро не відразу, чай витримують на складі, де створені відповідні умови, тільки потім його продають.

Технологія виробництва

Для виробництва високоякісного елітного ґьокуро використовують особливу технологію. Метод виготовлення вимагає великих витрат і праці. Після збору, листя проходять більш строгий відбір. Плантації затінюють не пластик, а спеціальними матами, які зроблені з соломи.

Майстри строго стежать за якістю соломи, можуть навіть пробувати її на смак. Вона повинна бути певного сорту, в якому відчувається солодкість. Це потрібно для того, щоб під час дощу вода потрапляла на чайні кущі. Листя, просочені вологою з соломи, придбають речовини, яких немає в старій соломі. Далі слід зазначити період дозрівання куща. Потрібно більше часу для знаходження чайного листя в тіні, так як під циновками температура нижче. Весь процес обробки проходить ручним способом

Корисні властивості японського ґьокуро

Правильно заварений і якісний чай надає на організм благотворну дію. Він багатий на антиоксиданти і спеціальну речовину L-teanin, яке виробляється в тіні. Родючі землі Японії наділяють чайні кущі різними мінералами. Ґьокуро має такі властивості:

  • Сприяє зниженню ваги. Наявність в чаї антиоксидантів прискорюють метаболізм, тому допомагає схуднути. Регулярний прийом напою без цукру протягом дня надає сил і зменшує вагу.
  • Бадьорить і заряджає енергією. Високий вміст в чаї кофеїну і теїну більше ніж в інших чаях. Кофеїн діє на організм м'якше, ніж той, який міститься в каві. Він допомагає подолати стрес, підвищує концентрацію уваги і покращує реакцію.
  • Профілактика злоякісних утворень. Велика кількість антиоксидантів, що містяться в складі напою, знижують ризик захворювання онкології. Регулярне вживання зеленого чаю ґьокуро зміцнює імунітет, і уповільнює процеси старіння.
  • Зберігає зуби здоровими. У чаї містяться мінерали і фториди, тому він здатний зміцнити зубну емаль і усунути бактерії ротової порожнини.
  • Позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Щоденний прийом ґьокуро знижує рівень цукру в крові, і виводить холестерин.
  • Чайне листя японського ґьокуро м'які, їх можна вживати в їжу, готувати салати.

Як заварити чай

Елітний сорт японських чаїв слід пити невеликими порціями з дрібних чашок. Щоб насолоджуватися смачним і ароматним настоєм, його потрібно правильно заварити:

  1. У чайник для заварювання покладіть 4-6 г грамів ґьокуро;
  2. Налийте 100 мілілітрів води, температура якої становить не вище 60 градусів, закрийте і настоюйте три хвилини.
  3. Готовий напій розлийте в чашки. Пийте його маленькими порціями, цукор і молоко не додавайте. Зелений ґьокуро можна заварювати також повторно з розрахунку одна чайна ложка заварки на одну порцію напою. Температуру води при наступному заварюванні слід підвищувати, а час настою зменшувати. Готувати такий японський чай як ґьокуро можна до п'яти разів.

Жителі Японії подають напій на свята або п'ють після прийому їжі. Вони вважають ґьокуро чаєм для геніїв, тому що він підвищує працездатність мозку, покращує зір і кровообіг.

tea-art.ua Posted by tea-art.ua


Products related to this article

Сенча Макінохара Асамуши

Сенча Макінохара Асамуши

Аромат: солодкий, з нотками свіжої зелені, молока і карамелі.Смак: м'який, освіжаючий, з л..

250.00 грн.

Гіокуро

Гіокуро

Синоніми: Гекуро, Гёкуро, ГіокуроАромат: яскравий, густий, нагадує ранкову молоду траву, вкриту..

490.00 грн.

Ходзіча

Ходзіча

Синоніми: Ходзича, ходзітя, Кага боча,HoujichaАромат: яскравий, з горіховими нот..

230.00 грн.