Історія і традиції


Легенди про чай

Легенди, пов'язані з чаями, передавалися віками з вуст в уста, від покоління до покоління ... і, звичайно ж, кожен розповідач привніс щось своє. Мабуть, тому й існує така безліч варіантів історій про відкриття чайного куща і окремих сортів чаю.

Відкриття Чаю
Батьківщина чаю - це Китай. Саме стародавні китайці відкрили чайний кущ, вперше згадавши про нього майже 4700 років тому.
Історія чайної справи

Чай легендарний напій з віковою історією. Він відомий в Китаї більше 5000 років.

Розвиток чайної справи в Китаї

Старовинна китайська приказка говорить, що коли ви вранці прокидаєтеся, є сім речей, необхідних для життя: дрова для вогнища, рис, масло, сіль, пряний соус, оцет і чай.

Золотой вік чаю

За часів династії Тан розсипний листовий чай рідко використовувався для виготовлення напою. Такий чай зазвичай подавався як подарунок правителям і високопоставленим чиновникам. А в основному чайне листя пропарювали і формували в брикети або кульки, які клали в воду і таким чином заварювали.

Історія Лу Юя, вченого-чаєзнавця

Лу Юй народився в 733 р і помер в 804 р Про його походження нічого не відомо, так як батьки кинули немовля, якого знайшов буддійський монах, що гуляв біля озера. Він повернувся в монастир з немовлям на руках. Ченці назвали хлопчика Лу Юй. «Лу» означає «земля», а «юй» - «перо», тому ім'я говорить про минуле Лу Юя: він з'явився нізвідки, немов перо, що впало з неба і опустилося на землю.

Традиції чаювання в різних країнах

За часів династії Тан, в так званий «Золотий вік чаю» чай стає відомим і за межами Китаю. Перш за все (в VIII ст.) Він потрапляє до Японії і Кореї, потім в Індонезію, Індію, Шрі-Ланку, Таїланд і на Близький Схід. А ось в Європу чай потрапив лише 800 років потому, в XVI ст.

Поширення чаю з Китаю

За часів династії Тан (VII-X ст.) Чай став надзвичайно популярним напоєм, і приблизно з цього часу почав поширюватися за межі Китаю - спочатку в Японію.

Традиції чаювання в Китаї

Сьогодні по всьому Китаю можна зустріти людей з прозорими посудинами обсягом 200-500 мл, в яких заварений зелений чай. Ці посудини люди часто беруть з собою, вирушаючи куди-небудь. Такі пляшечки з чаєм є, наприклад, майже у всіх таксистів.

Чаювання в Японії. Чайна церемонія Тяною

З усіх країн Японія чи не найперша познайомилася з чаєм, привезеним з Піднебесної. Чай і чайні традиції в VIII ст. потрапили з Китаю до Японії разом з буддійськими ченцями, які пили чай під час медитацій і ритуалів, підносили Будді.

Показано з 1 по 10 з 16 (всього 2 сторінок)
Новини
Королівський Кудін
Кудін, або, як його називають в Китаї, гірка трава, не є чаєм у строгому розумінні цього поняття. Це «нечайний чай», тобто напій, який заварюється гарячою водою і п'ється як чай, але робиться не з пагонів чайного дерева...
Японський чай Ґьокуро
Ґьокуро - зелений чай в Японії, що в перекладі означає дорогоцінна або перлова крапля. Він відноситься до елітних високоякісних чаїв...
Сенча Макінохара Асамуші
Сенча Макінохара Асамуші - ніжний зелений чай, максимум користі і смаку....
Сенча Макінохара Асамуші
Сенча Макінохара Асамуші - ніжний зелений чай, максимум користі і смаку....