Зелений чай

Зелений чай
Витончений, і в той же час сильний аромат якісного зеленого чаю унікальний і не схожий ні на що.
Танець яскраво-зелених чаїнок подібний яскравого шоу.
Смак такого чаю витончений і освіжаючий, як ранкова роса.
Цей чай пробуджує і тонізує.

Існує величезна кількість різновидів зеленого чаю. Тільки в Китаї його виробляють в 18 провінціях. Розрізняють зелений чай в залежності від виду чайного куща, технології збору та обробки, за формою чайного листа, по місцю зростання і, звичайно, за якістю. Особливо цінуються чаї весняного збору, виготовлені з молодих листочків і тіпсів (бруньок, що не розкрилися).

На якість чаю також впливають стан самого чайного куща, то, наскільки добре за ним доглядали, дотримання критеріїв збору та технології обробки і зберігання, та, нарешті, майстерність людей, зайнятих у виробництві.

Для виробництва якісного зеленого чаю беруть тільки верхівки пагонів чайного куща:

• тіпса (брунька) - для виробництва деяких видів чаю виключно високої якості;

• флеш (тіпса і один-два верхніх молодих листочка) - для виробництва чаю високої якості.

Основне завдання при виробництві зеленого чаю - зберегти природні біологічно активні речовини свіжого листя таким чином, щоб вони могли легко вивільнитися в чашку під час заварювання. Саме цій меті підпорядкований кожен технологічний прийом в процесі обробки зеленого чаю.

Зелений чай відноситься до неферментованого чаїв (ступінь ферментації 2-5%), тому в його смаку і ароматі переважає нотка свіжої зелені. Вона є нібито фоном для інших природних складових аромату якісного зеленого чаю.

Правильно заварений зелений чай є джерелом насолоди і здоров'я мільйонів людей. Він має багатий аромат, ніжний, м'який смак і довгий освіжаючий, іноді солодкуватий післясмак. Але це характерно тільки для якісного зеленого чаю, приготованого з тіпсів і флеші, який правильно зберігався. На відміну від нього-ординарний чай масового споживання терпкий і грубий, часто гіркий на смак, має бідний аромат і майже не залишає за собою приємного післясмаку.



Чай Колодязь дракона (Сі Ху Луцзин)

Колодязь Дракона - це чудовий зелений чай, який зібраний і оброблений в провінції Жедзян, в горах, що оточують відоме озеро Сі Ху (Китай).

Чай Лунцзин - Колодязь Дракона - має вишуканий смак, освіжаючу і тривалий післясмак.

Справжній чай Лунцзин збирають і обробляють виключно вручну. Особливо цікава технологія його ручної обсмаження на спеціальній сковороді, яка і надає цьому чаю його особливий смак.

Колодязь Дракона, як правило, вручають в якості почесного подарунка високопоставленим особам, які відвідують Китай.

Чи не заварюйте цей чай дуже довго, тому що він, завдяки високому вмісту кофеїну, може стати занадто гірким. Використовуйте для заварювання воду, охолоджену до 60-80 ° С.

Чай Колодязь Дракона збирають в першій декаді квітня.


Чай Бі Ло Чунь


Бі Ло Чунь або Зелені Спіралі Весни - чудовий чай, вирощений і вироблений в провінції Цзяньсу (Китай).

Для його виробництва використовують тільки молоді пагони з 1-2 листочками і тіпси (чайна брунька). Паростки збирають ранньою весною і закручують в маленькі спіральки (звідки і походить назва чаю).

Один кілограм справжнього чаю Бі Ло Чунь містить 14-15 тис. Таких паростків.

Добірна сировина і ортодоксальна технологія обробки - гарантія високого вмісту антиоксидантів в цьому чудовому чаї. Під час заварювання листочки стають яскраво-зеленими і оживають на очах у чарівному танці.

Цей чай збирають в першій декаді квітня.


Отож, не будемо втрачати ні хвилини!


Зелений чай: чим приємний

Зелений чай ароматний, має витончений і м'який свіжий смак, залишає приємний освіжаючий тривалий післясмак. Відмінно вгамовує спрагу і дуже корисний. Він бадьорить, знімає втому і підвищує настрій. А споглядання процесу заварювання деяких видів зеленого чаю може бути цілим шоу!

Зелений чай: чим корисний

Зелений чай, крім кофеїну, містить вітаміни А, В, В5, С, К, Р, РР, катехіни - потужні природні антиоксиданти - і L-теанін, який підвищує настрій, «освіжає» мозок і в той же час розслабляє. L-теанін також продовжує тонізуючу дію кофеїну, тому тонізуючий ефект зеленого чаю м'який, але тривалий. Зелений чай перешкоджає накопиченню холестерину в крові. Більшість вчених з усього світу, які вивчали вплив зеленого чаю на організм людини, сходяться на думці, що його регулярне вживання подовжує життя.

tea-art.ua Posted by tea-art.ua


Products related to this article

Колодязь Дракона 2

Колодязь Дракона 2

Синоніми: Лунцзин, Сіху лунцзин Аромат: свіжоскошених лугових трав.Смак: освіжаючий і терпкий.Піс..

250.00 грн.

Люй Сян Мін (Ароматні Листочки)

Люй Сян Мін (Ароматні Листочки)

Люй Сян Мін (Ароматні Листочки)Аромат: густий, солодкуватий, з нотками свіжої зелені.Смак: ..

65.00 грн.

Бай Мао Хоу (біловолоса мавпа)

Бай Мао Хоу (біловолоса мавпа)

Синоніми: Бай Мао Хоу, біловолоса мавпа Аромат: густий, солодкуватий, з нотками свіжої зелені...

166.00 грн.

Великий Нефритовий Бі Ло Чунь

Великий Нефритовий Бі Ло Чунь

Синонимы: Білочунь, Бі Ло Чунь, Смарагдові спіралі весниАромат: густий, солодкуватий, з нотками..

80.00 грн.

Related Articles

 Зелений чай вимиває кальцій з організму.

"Зеленого чаю багато пити не можна. Мій лікар (подруга, сусідка) сказав мені, що він вимиває кальцій з організму!"

З таким безапеляційним твердженням не посперечаєшся, особливо коли джерело отриманої інформації є непорушним і єдино можливим авторитетом. Ми і не будемо сперечатися. А так як офіційних наукових досліджень в цій області не проводилося, то спробуємо розібратися логічно, грунтуючись на перевірених фактах.